Bakan Sucuoğlu : "İşverenlere Sosyal Güvenlik Desteği Sağlayan Yeni Teşvik Paketi Yürürlükte "

Bakan Sucuoğlu : "İşverenlere  Sosyal Güvenlik Desteği Sağlayan Yeni Teşvik Paketi Yürürlükte "

Bakan Sucuoğlu : "İşverenlere  Sosyal Güvenlik Desteği Sağlayan Yeni Teşvik Paketi Yürürlükte "

Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu,  en az 1 en fazla 10 çalışanı olan işverenlere 24 ay süresince  sosyal güvenlik desteği verileceğini müjdeledi.

Bakan Sucuoğlu, en az bir en fazla 10 çalışanı  olan küçük esnafa yönelik sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının  iki yıl süreyle devlet tarafından işverenlere  iade edilmesini  öngören  Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Değişiklik Tüzüğü’nün dünkü bakanlar kurulu toplantısında onaylandığını açıkladı.

Bakan Sucuoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

  "Bugün yürürlüğe girecek olan Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Değişiklik Tüzüğü kapsamında, 2 Mart 2020 tarihinden itibaren  altı ay içinde İhtiyat Sandığı  Dairesi’ne başvuran ,  kendi dahil en az 1 en fazla 10  kişi istihdam eden KKTC vatandaşı işverenlere , başvuru tarihinden itibaren 24 ay boyunca devlet tarafından   sosyal güvenlik ödemesi yapılacak.

 Tüzük kapsamına girip Sosyal Güvenlik Destek ödemesi almaya hak kazanan işverenlere istihdam tarihine bakılmaksızın istihdam ettikleri kişiler için yatırdıkları Sosyal Sigorta/Sosyal Güvenlik primlerinin işveren katkı payları ile İhtiyat Sandığı depozitlerinin tamamı kadar, kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar ile işverenlerin ise Sosyal Sigorta/Sosyal Güvenlik primlerinin tamamı kadar teşvik ödemesi yapılacak.

 Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlara ve işverenlere yapılacak ödemelerde, ödeme tarihi itibariyle Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar Yasası veya Sosyal Güvenlik Yasası uyarınca işverenlerin yaşına göre öngörülen en düşük prim basamağına denk gelen kazanç esas alınacak.

İşverenlerin  sosyal güvenlik  destek ödemesinden  yararlanabilmeleri için; Sosyal Sigortalar Dairesi’ne borcu olmaması, Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki borcu ile ilgili olarak yürürlükte olan veya çıkarılacak olan herhangi bir aftan yararlanmamış olması,  İhtiyat Sandığı Dairesi’ne  borcu olmaması veya borcu varsa bu borcun yapılandırılmış olması ve taksitlerini düzenli ödemesi koşulu aranacaktır.

Destekten yararlanmak isteyen işverenler , 2 Mart 2020 tarihindan itibaren İhtiyat Sandığı Dairesi ve Şubeleri’ne başvuruda bulunabilecek. "

 

Dr. Faiz Sucuoğlu

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

                                                                                                                         

Print
Posted: Şub 26, 2020,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags:

«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345